Yoga Therapy

Az ayurvéda, az “élet tudománya” már körülbelül 5000 éves múltra tekint vissza. Indiában jelenleg is hagyományos gyógyítási módszer. Az alternatív gyógyászathoz sorolják, holisztikus módon, vagyis egységként kezeli az adott személyt. Segít visszaállítani a természetes egyensúlyi állapotot és megérteni a kibillenések okait.

Mind az ayurvéda, mind pedig a jóga energetikai változásokat indít el a testben. A belső egyensúly kívül is megmutatkozik, akárcsak amikor valakin kívülről látszik, hogy ragyog a belső boldogságtól. Az ayurvédikus jógaterápia az öngyógyítás lehetőségét kínálja, ezért azoknak ajánlom, akik nyitottak tenni a jóllétükért. Jóga- és légzőgyakorlatokat, életmódbeli és táplálkozási tanácsokat, valamint ayurvédikus gyógynövénykúra-ajánlásokat tartalmaz.

Problémák rehabilitációjára, illetve megelőzésére, leginkább az alábbi területeken ajánlom:
mozgásszervi betegségek (pl. gerinc- és ízületi panaszok)
hormonális problémák (pl. pajzsmirigy, menstruációs zavarok)
étkezés-emésztés-súlyproblémák
húgyúti és szaporító szervek betegségei
légzőszervi megbetegedések, asztma, allergia
krónikus fáradtság, kimerültség, immunrendszer-erősítés
önbizalom, szorongás, feszültségek, stresszkezelés, idegrendszeri problémák
szív/érrendszer/vérnyomás
egészségfejlesztés, ill. -megőrzés

Hogyan zajlik?

Mivel minden ember működése más, ezért nincs egységesen jól működő módszer sem, kizárólag egyéni terápiáról beszélhetünk, teljes mértékben személyre szabva. A terápia nem egy egyszeri alkalom, mivel életmódunkat nem lehet egy csapásra gyökeresen megváltoztatni. Állapotfelméréssel kezdjük, megállapítjuk az ayurvédikus testtípusodat, majd ezek alapján elkészül az egyéni terápiás javaslatod. Ennek a tartalmát részletesen átbeszéljük, elmondom, hogy melyik javaslat milyen terület gyógyítását célozza, és elsajátíthatod a gyakorlatok helyes kivitelezését. Ezek után a fejlődés csak rajtad múlik.

Ha bármelyik fenti probléma felmerül az életedben, adj egy esélyt magadnak a gyógyulásra az ayurvédikus jógaterápia által. Időpontért kérünk, telefonon jelentkezz be hozzánk.