Yoga for Men

Tradicionális hatha yoga óra, férfias igényekre szabva.
Sajnos manapság a legtöbben a jóga szó hallatán "cicanadrágos" nőkre gondolnak, amint éppen nyújtogatnak egy teremben. Kifejezett célom ezzel az órával, hogy ezt a tévhitet eloszlassam, és megmutassam, hogy a jóga mindenkié, és mindenki számára nagyon értékes segítség lehet a mindennapokban. Amellett, hogy sokáig kitartjuk majd az adott pózokat, és a tényleges fizikai erőt igénylő, illetve fejlesztő ászanák túlsúlyban lesznek, szeretném, ha azt is megértené a hozzám betérő vendég, hogy a jóga sokkal több, mint puszta testgyakorlás.
Az órákat ráhangolódással kezdjük, hogy mindenki lélekben is meg tudjon érkezni az órára. Ezt az OM
mantra háromszori, közös vibrálásával zárjuk, majd bemelegítéssel kezdjük az órát. Ennek több fajtája van, ülő, álló, fekvő stb. A bemelegítést követően az álló ászanákkal indítjuk a gyakorlást, majd fokozatosan haladva a talaj felé, homorításokon és előrehajlásokon keresztül eljutunk a fordított testhelyzetekig. A gyakorlás
végén háton fekvésben következik a relaxáció, amihez zenét, illetve koshi harangot is szoktam használni. Az órát – ahogy elkezdtük – ülő helyzetben fejezzük be, az OM mantra háromszori vibrálásával.
Az órát lényegében mindenkinek ajánlom, aki szeretne tenni az egészségéért, fizikai állapotáért, vagy csak szeretne egy kis én-időt, feltöltődést, stresszoldást.
Az óra időtartama 90 perc.