Babás Jóga

A szülés utáni 6. héttől (császármetszés esetén 12. héttől javasolt) csatlakozhattok kisbabáddal, szeretettel várunk két korcsoportban:
- Kisbabás jóga 6 hetes kortól 8-10 hónapos korig,
- Nagybabás jóga 8-10 hónapos kortól 2 éves korig.

A baba-mama jóga célja, hogy segítsen a szülés utáni regenerációban, fejleszti a babák idegrendszerét és mozgását, a baba-mama kapcsolat bensőségesebbé válik a játék és a közös élmények hatására, és nem utolsó sorban társasági program.

Hogyan zajlik egy óra?

Minden esetben rövid ráhangolódással indítunk, amit bemelegítés követ. A jógagyakorlatok közül az erősítő és tartásjavító, hormonháztartást kiegyensúlyozó gyakorlatokat végezzük leginkább, valamint erősítjük a medencealapi izmokat. Kisbabás csoportban passzívan átmozgatjuk és megmasszírozzuk a babát, míg a nagybabák inkább csatlakoznak az anyukákhoz a gyakorlatok során vagy egymással játszanak. Az órát légzőgyakorlattal és relaxációval zárjuk.

Fontos, hogy az óra folyamán a baba igényeit tartsd folyamatosan szem előtt, nem baj, ha elalszik vagy megeteted (evés után fél óráig viszont jobb, ha nem mozog). Hozz egy saját plédet és játékot, hogy otthonosabban érezze magát, hiszen ez a szituáció neki is új, lehet, hogy az első órákon kényelmetlenül érzi majd magát, hagyj időt neki, hogy megszokja.