• +36 70 8509070
  • info@mosolyfitness.hu
  • www.mosolyfitness.hu

Kutyás Terápia

Azaz állat asszisztált foglalkozás.

Nem véletlen szól a mondás, a kutya az ember legjobb barátja, aki még a legzárkózottabb szíveket is fellazítja. :) Ez a "munkája" kuckónkban Lord kutyusnak is, akitől sok okosságot lehet ám megtanulni.

Különböző játékos feladatokkal fejleszthetők a motoros képességek, ilyenek pl. az akadálypályák, ahol a gyermeknek együtt kell a kutyával mozognia. Ez javítja a koncentrációt, egyensúlyt, térbeli tájékozódási képességet, segít az irányok megismerésében. A kutya jelenléte fontos lehet a gyermek személyiségfejlődésben. Jó hatással lehet a szociális kapcsolatokra, érzelmi fejlődésére, empatikus készségére. Érzelmi támasz lehet a gyermek számára. Az a gyermek, aki rendszeresen kapcsolatot tart egy kutyával kiegyensúlyozottabb, nyitottabb felnőtté válhat társainál.

A kutyás terápia sokoldalú fejlesztési lehetőséget nyújt a gyerekek fejlesztésében. A foglalkozások során kutya, mint motivációs „eszköz” segíti a gyerekek figyelmének, koncentrációjának fenntartását. A legtöbb gyermek szereti a kutyákat, jelenlétében tevékenységeket nem feladatnak, hanem kikapcsolódásnak tekintik, örömmel dolgoznak együtt vele. Csoportos foglalkozások során fejlődik a gyerekek együttműködési képessége, mivel együtt kell dolgozniuk a kutyával, a terapeutával és társaikkal. Fontos a fegyelmezettség, a szabályok betartása és az egymásra való odafigyelés.Első lépésként a gyerekek röviden üdvözlik a kutyát, így amellett, hogy ráhangolódnak a munkára, máris fejlesztik a kapcsolatteremtési-, a kommunikációs-, és beszédkészségüket.

A különböző kutyával kapcsolatos tevékenységek, mint a sétáltatás, póráz feladása, labda eldobása, jutalomfalat adása a finommozgások fejlesztésében segíthet, mivel ezek a feladatok kicsi, pontos mozdulatokat igényelnek. Tükörjáték során a gyerekek a kutya mozgását utánozzák. Ez a mozgás mellett fejleszti az észlelést, figyelmet, a rövidtávú memóriát, valamint a szabálykövetést is. 

A foglalkozásra mindenkit várunk, túljelentkezés esetén korcsoport szerinti bontást végzünk. A foglalkozás havi egy alkalommal valósul meg kuckónkban.